Lessen Tai Chi Chuan

De bewegingen binnen Tai Chi Chuan zijn in eerste instantie een aaneengesloten patroon van verschillende houdingen die in elkaar overvloeien en zo samen een ‘Vorm’ vormen. In ons geval de verkorte vorm uit de Yang stijl, zoals deze werd doorgegeven door Cheng Man Ching: ‘de Yang-64-vorm’.  Er bestaan verschillende vormen en stijlen binnen de Tai Chi, met ieder hun eigen kenmerken en karakteristieke bewegingen. Wij zullen ons echter voornamelijk richten op de Yang-stijl. Deze ‘Vorm’, en het aanleren ervan, vormt de rode draad door de lessen heen.

Daarnaast biedt het aanleren van de Vorm mogelijkheden tot talloze andere oefeningen die ondersteunend zijn aan de vorm, maar ons ook beter leren ontspannen, anders leren adem te halen, te kijken naar ons lichaam en anders te bewegen.

Verder zullen er in de lessen geregeld partneroefeningen voorbij komen die ons kennis laten maken met enerzijds het martiale stuk van Tai Chi Chuan, maar ook met onszelf en onze omgang met spanning, met druk, met de ander.

Qua benodigdheden volstaat makkelijk zittende kleding en schoenen met dunne zolen, of een (extra) paar sokken.

Kijk voor verdere informatie even bij het ‘Cursusaanbod‘.

Een kleine sfeerimpressie van de lessen: