Tai Chi Chuan Lichtzwaard

Stel je voor. Een mooie winter namiddag. Een selecte groep mensen waar jij bij behoort, heeft zojuist een middag met zwaarden gespeeld en zijn meer serieus een honderd jaar oude sabelvorm gaan kijken. Serieus studiewerk, sportieve frustratie en speelse technieken hebben elkaar deze middag afgewisseld en nu de zon langzaam ondergaat komt het mooiste deel…. de sabels gaan aan! Ze geven letterlijk licht en verlichten de bewegingen die je maakt. De workshop gaat zo nog een stapje verder.

Kon je het voor je zien? En wil je het ervaren? Dat kan! In het eerste weekend van januari staat een workshop Tai Chi Lichtzwaard gepland. Hierin stappen we soms qua achtergrond diep de geschiedenis in om vervolgens ver de toekomst in te duiken en dezelfde technieken te met een lichtzwaard te beoefenen alsof je op een filmset staat. Naast het korte praktische van de sabelvorm wijken we ook uit naar mooie, sierlijke, bewegingen uit de wushu en het jongleren met stokken.

Wil jij de grenzen van je eigen Tai Chi verkennen, je motoriek, concentratie, focus, hand-oog-coördinatie, reflexen, tweehandigheid, gevoel voor ritme en timing op een andere manier trainen en bekijken? Wil je kennismaken met een tweehandige sabelvorm? Vind je het leuk om met een partner verschillende technieken te oefenen en elkaar ‘te lijf te gaan’? En wil je gewoon graag met een lichtzwaard spelen en een middag plezier hebben? Voel je dan vooral welkom en laat weten of je erbij bent.

De workshop zal 4 januari van 12 tot 6 duren. Dat is later dan normaal, maar op deze manier maken we nog even mooi gebruik van de vroege zonsondergang en krijgen we maximaal effect van de lichtzwaarden. Koffie en thee is bij de prijs van 50 euro inbegrepen. Tijdens de workshop liggen er voor iedereen voldoende houten wapens, oefenstokken en enkele metalen wapens klaar om mee te oefenen en te bestuderen. En voor we het vergeten; uiteraard zullen er een mooi aantal lichtzwaarden klaarliggen!

Datum van de workshop: 04 januari
Lestijden: 12:00 – 18:00 uur
Locatie: De Broedplaats, Kraayenberg 8020, 6601 RM Wijchen
Kosten: 50 euro (Koffie en thee zijn bij de workshop inbegrepen.)
Inschrijven: Mag middels onderstaand formulier:

Inschrijven Tai Chi Lichtzwaard
Inschrijven *
Eigen risico *
Toekomstige workshops. *