Wereld Tai Chi Dag 2016

Ieder jaar is het de laatste zaterdag van april Wereld Tai Chi Dag, dit jaar valt dat op zaterdag 30 april.
Een wereldwijd evenement waarbij Tai Chi spelers ’s ochtends om 10 uur starten met het beoefenen van Tai Chi, het liefst op een openbare locatie.
Dit alles om meer bekendheid te geven aan deze prachtige martial art en een mooie verbondenheid met elkaar te ervaren, met als thema ‘One World….. One Breath”.

Sinds 2002 wordt er in Zwolle een festival georganiseerd in het kader van Wereld Tai Chi Dag, met gedurende de dag verschillende workshoprondes, demonstraties, een markt, en verschillende andere activiteiten. Dit jaar valt het zelf samen met 200 jaar Koninkrijk, en mogen we wellicht Koning Willem Alexander en Koningin Maxima ontvangen!

Dit jaar mag ik wederom met trots melden dat ik weer gevraagd ben enkele workshops te verzorgen tijdens het festival. In de workshopbeschrijving staat hierover het volgende:

Ba Duan Jin
De eerste beschrijvingen van de Ba Duan Jin gaan tot 2000 jaar geleden. Gelukkig leven wij in het hier en nu, maar gaan we wel aan de slag met deze bewegingen. Een half uurtje kennismaken met deze aangename Chi Kung vorm, waarin we gaan werken met ons lijf, ademhaling en intentie.

Tai Chi Stok
De stokvorm is een beweeglijke vorm. Het is een lang wapen, geeft gewicht, reikwijdte en momentum aan je bewegingen en leert je centreren.
Tijdens Chi Kung oefeningen is de stok een aangenaam hulpmiddel.
Bij de applicatie-training leert het wapen je o.a. timing, positionering, vertrouwen en plezier hebben in je bewegingen en de samenwerking met een partner.
We gaan deze workshop kennismaken met dit geweldige wapen.

Kijk voor meer informatie en het programma vooral verder op de site van Wereld Tai Chi Dag.

Impressie van Wereld Tai Chi Dag in Zwolle 2015

Impressie van mijn workshop Tai Chi Stok tijdens WTCD 2015

De flyer van dit jaar: