STN Workshop

Chi Kung, Tai Chi Chuan en werken met wapens!

Zondag 8 november organiseer ik namens de STN een workshop op de Broedplaats.

Update:
Helaas is de workshop wegens de Covid-19 maatregelen afgelast.
Hopelijk kunnen we hem in de toekomst alsnog geven.

Jaarlijks organiseert de STN een landelijke dag met wedstrijden, maar vooral ook veel workshops. De wedstrijden vinden dit jaar plaats op zaterdag 7 november.
De workshops zullen dit jaar lokaal plaatsvinden bij verschillende docenten op zondag 8 november. Het idee hierachter is dat de maatregelen rondom de wereldwijde pandemie dan eenvoudiger nageleefd kunnen worden en iedereen zich vrij kan bewegen en veilig kan voelen.

Tot mijn grote genoegen zijn er twee docenten die deze dag een workshop op zich nemen. Te weten Irma Soetekouw en Willem Kienhuis. Je krijgt deze dag dus 3 docenten in 3 verschillende workshops voor de prijs van 1.

Programma

Het algemene programma ziet er zo uit:

09:30u.

10:30u.

12:00u.

13:00u.

14:30u.

15:00u.

16:30u.

17:00u.

Ontvangst, opening en online live-stream met openingswoord vanuit de STN.

Chi Kung
Yijin Jing – Irma Soetekouw

Demonstraties en Lunch

Tai Chi Chuan
Principes – Willem Kienhuis

Pauze

Tai Chi Chuan Wapen
Lichtzwaarden – Mark van den Berg

Afsluiting en online live-stream

Einde

Inhoud van de workshops

Chi Kung – Yijin Jing – Irma Soetekouw

foto: Dick Vogelzang

Deze serie is een prachtige Qi Gong reeks, gecoördineerd met ademhaling wordt gezegd dat deze de fysieke gezondheid enorm verbetert indien consequent beoefend. Yi betekent “verandering”, Jin “pezen en gewrichten”, en Jing “methoden”. Een krachtige QiGong serie gecombineerd met ontspanning.

Irma Soetekouw, is Body-Mind-Fit coach en Rijks-erkend docent Martial Arts, aangesloten bij NOC/NSF, FOG, de Stichting Taiji Nederland en BOCAM trainer io.
Haar kracht ligt in het doceren, coachen en behandelen op een holistische wijze.

Tai Chi Chuan – Principes – Willem Kienhuis

We gaan proberen om met in acht name van de 1,5 meter elkaar te beluisteren op kracht, of juist de afwezigheid daarvan.
Ook gaan we een basic-oefening aanleren waar alle mogelijke gewichtsverplaatsingen, draaiingen en combinatie daarvan, gerelateerd aan ademhaling en intentie in voorkomen. Het is erg eenvoudig en voor iedereen te doen na wat praxis.
Ik hoop jullie mee te nemen in mijn luchtig enthousiaste en speelse manier om enigszins vertrouwd te raken met basis principes van de Taijiquan.

Willem Kienhuis is mijn naam en klik vooral door naar mijn website, waar je wat meer over mij en hoe ik bezig ben met Taiji kunt lezen. Ik hoop jullie te ontmoeten de 8e november!

Tai Chi Chuan Wapen – Lichtzwaarden – Mark van den Berg

Aan de hand van Dadao-technieken gaan we alleen en samen met een partner werken met lichtzwaarden en andere wapens. We gaan op onderzoek naar de impact van een wapen op de uitvoering van de techniek.

Mark van den Berg, Tai Chi ECO-coach, TCC Wereldkampioen, docent, creëert ervaringen voor anderen waarin ze iets kunnen leren, zichzelf beter leren kennen en/of zichzelf (fysiek en mentaal) kunnen trainen. Mark benadert Tai Chi Chuan graag vanuit het perspectief van een traditionele krijgskunst.

Spelregels:

Datum: Zondag 8 november
Tijden: 09:30 – 17:00u.
Locatie: de Broedplaats in Wijchen
Kosten: €25,00 voor STN-leden, €35,– voor niet STN leden.
Aanmelden: Is op dit moment niet mogelijk, ivm de afgelasting.