STN Workshop

Helaas heeft de STN de workshop af moeten zeggen, gezien alle maatregelen rondom Corona:

Beste mensen,

We hebben helaas moeten besluiten de wedstrijden en de workshops dit jaar niet door te laten gaan na jullie respons op de brief van afgelopen donderdag.

Een belangrijke overweging is geweest dat de QR-code toegangscheck voor een aantal belanghebbenden een belemmering is om te komen. Het door laten gaan van de wedstrijden en workshops zal in de Tai Chi gemeenschap tegenstellingen met betrekking tot Corona en Corona maatregelen versterken, hetgeen de sfeer niet ten goede komt.

Volgend jaar pakken we alles weer op en dan vieren we ons 40-jarig jubileum en maken er dan twee memorabele dagen van.
Noteer vast in uw agenda 12 en 13 november 2022.

Chi Kung, Tai Chi Chuan en werken met wapens!

Zondag 14 november organiseer ik namens de STN een workshop op de Broedplaats.

Jaarlijks organiseert de STN een landelijke dag met wedstrijden, maar vooral ook veel workshops. De wedstrijden vinden dit jaar plaats op zaterdag 13 november.
De workshops zullen dit jaar lokaal plaatsvinden bij verschillende docenten op zondag 14 november. Het idee hierachter is dat de maatregelen rondom de wereldwijde pandemie dan eenvoudiger nageleefd kunnen worden en iedereen zich vrij kan bewegen en veilig kan voelen.

Tot mijn grote genoegen zijn er nog twee bevriende docenten die deze dag een workshop op zich nemen. Te weten Irma Soetekouw en Willem Kienhuis. Je krijgt deze dag dus 3 docenten in 3 verschillende workshops voor de prijs van 1.

Programma

Het algemene programma ziet er zo uit:

09:30u.

10:30u.

12:00u.

13:00u.

14:30u.

15:00u.

16:30u.

17:00u.

Ontvangst, opening en online live-stream met openingswoord vanuit de STN.

Chi Kung
Yijin Jing – Irma Soetekouw

Demonstraties en Lunch

Tai Chi Chuan
Principes – Willem Kienhuis

Pauze

Tai Chi Chuan Wapen
Lichtzwaarden – Mark van den Berg

Afsluiting en online live-stream

Einde

Inhoud van de workshops

Tai Chi Chuan Wapen – Dadao en Lichtzwaard – Mark van den Berg

Aan de hand van Dadao-technieken gaan we alleen en samen met een partner werken met lichtzwaarden en andere wapens. We gaan op onderzoek naar de impact van een wapen op de uitvoering van de techniek.

Mark van den Berg, Tai Chi ECO-coach, TCC Wereldkampioen, docent, creëert ervaringen voor anderen waarin ze iets kunnen leren, zichzelf beter leren kennen en/of zichzelf (fysiek en mentaal) kunnen trainen. Mark benadert Tai Chi Chuan graag vanuit het perspectief van een traditionele krijgskunst.

Tai Chi Chuan – Principes – Willem Kienhuis

We gaan proberen om met in acht name van de 1,5 meter elkaar te beluisteren op kracht, of juist de afwezigheid daarvan.
Ook gaan we een basic-oefening aanleren waar alle mogelijke gewichtsverplaatsingen, draaiingen en combinatie daarvan, gerelateerd aan ademhaling en intentie in voorkomen. Het is erg eenvoudig en voor iedereen te doen na wat praxis.
Ik hoop jullie mee te nemen in mijn luchtig enthousiaste en speelse manier om enigszins vertrouwd te raken met basis principes van de Taijiquan.

Willem Kienhuis is mijn naam en klik vooral door naar mijn website, waar je wat meer over mij en hoe ik bezig ben met Taiji kunt lezen. Ik hoop jullie te ontmoeten de 8e november!

Chi Kung – Yijin Jing – Irma Soetekouw

foto: Dick Vogelzang

Deze serie is een prachtige Qi Gong reeks, gecoördineerd met ademhaling wordt gezegd dat deze de fysieke gezondheid enorm verbetert indien consequent beoefend. Yi betekent “verandering”, Jin “pezen en gewrichten”, en Jing “methoden”. Een krachtige QiGong serie gecombineerd met ontspanning.

Irma Soetekouw, is Body-Mind-Fit coach en Rijks-erkend docent Martial Arts, aangesloten bij NOC/NSF, FOG, de Stichting Taiji Nederland en BOCAM trainer io.
Haar kracht ligt in het doceren, coachen en behandelen op een holistische wijze.

Spelregels:

Datum: Zondag 14 november
Tijden: 09:30 – 17:00u.
Locatie: de Broedplaats in Wijchen
Kosten: €25,00 voor STN-leden, €35,– voor niet STN leden.
Aanmelden: Mag via deze website van Stichting Taijiquan Nederland.

Uiteraard kan de workshop alleen doorgang vinden als de Corona-maatregelen dat toelaten.