Zomercursus 2017

Ook deze zomer zal ik weer een zomercursus geven. Afgelopen twee jaar hebben we met zeer veel plezier een week mogen ‘stokken’ en omdat er van verschillende kanten mensen kwamen met de vraag of ik weer een zomerweek wil geven, kan ik natuurlijk niet anders dan weer een week te organiseren.

De cursus omvat vijf zomeravonden, maandag t/m vrijdag van 19:00 tot 21:00 uur.
Gedurende de week zal de volledige stokvorm verspreid over de avonden aan bod komen, evenals een aantal partner- en Chi Kung oefeningen.

De stokvorm is een beweeglijke vorm. Het is een lang wapen, geeft gewicht, reikwijdte en momentum aan je bewegingen, en ze leert je centreren.

Tijdens de Chi Kung oefeningen is de stok een aangenaam hulpmiddel om het lichaam te rekken, strekken, ontspannen en te verkennen, zoals dat ook bij een wapenloze Chi Kung-vorm het geval zou zijn.

Tijdens de partneroefeningen zal er ook stilgestaan worden bij applicatie-training, m.a.w. waar dienen verschillende bewegingen uit de vorm voor.
Bij de applicatie-training leert het wapen je o.a. timing, positionering, vertrouwen en plezier hebben in je bewegingen en de samenwerking met een partner.
Dit doen we in een gecontroleerde setting, waardoor het risico op en ongelukje minimaal is.

Datum: Maandag 21 t/m vrijdag 25 augustus 2017
Lestijden: 19:00 – 21:00 uur
Locatie: De Broedplaats in Wijchen (sinds een jaar mijn vaste leslocatie)
Kosten: €100,– voor de volledige week, €25,– voor een losse avond. Stokken à €25,– evt. los verkrijgbaar.
Aanmelden: Helaas niet meer mogelijk.

De zomerweek is inmiddels geweest. Een kleine sfeerimpressie van de zomerweek is hieronder te vinden:

Zomerweken die we in het verleden hebben gegeven, zijn hieronder voor u terug te lezen.