Zomercursus 2019

Komende zomer wordt er weer een zomercursus Tai Chi Stok georganiseerd in Wijchen. Na enkele mooie eerdere edities in Wijchen hadden we vorig jaar een uitstapje naar Frankrijk en staan we dit jaar weer vertrouwd in Wijchen.

De cursus zal beslaat vier zomeravonden, zondag 11 augustus tot en met woensdag 14 augustus, van 19:00u. tot 21:00u. aan de Broedplaats in Wijchen, onze vaste trainingslocatie.

De lange stok is het wapen dat het thema bepaald; beheersing, ontspanning en vertrouwen vormen de rode draad.

We zullen werken met enkele Chi Kung oefeningen om het lichaam voor te bereiden op de training, waarin de stok een aangenaam hulpmiddel is om het lichaam te rekken, strekken, ontspannen en richting te geven. Daarnaast zal een deel van de stokvorm gedurende de avonden voorbij komen, waarbij de stok je leert centreren, momentum geeft aan je bewegingen, en je reikwijdte en gewicht geeft.

Het grootste deel van de avonden zal echter bestaan uit partneroefeningen, applicatie-training en het werken met principes. Hierin kijken we naar de vorm en functie van verschillende bewegingen en technieken uit de vorm en de mogelijkheden die het wapen biedt.
Bij de applicatie-training brengen we de thema’s uit de Chi Kung en het vormlopen samen, maar leert het wapen je vooral ook timing, positionering, vertrouwen en plezier hebben in je bewegingen en de samenwerking met een partner.
Dit doen we in een gecontroleerde setting, waardoor het risico op en ongelukje minimaal is. De rode draad in alles is namelijk ‘beheersing’.

Mentale en fysieke beheersing, ontspanning, plezier en vertrouwen.

Hieronder de sfeerimpressie van de zomerweek vorig jaar in Frankrijk:

Inschrijven

Datum: Zondag 11 t/m Woensdag 14 augustus 2017
Lestijden: 19:00 – 21:00u. (houd rekening met een beetje uitloop)
Locatie: De Broedplaats in Wijchen
Kosten: €100,– incl. BTW voor vier dagen. Stokken à €25,– evt. los verkrijgbaar.
Aanmelden:  De zomer4daagse is inmiddels afgerond, dus is aanmelden als vanzelfsprekend niet meer mogelijk.

Het aantal deelnemers is dit jaar beperkt, dus meld je op tijd aan om teleurstelling te voorkomen.