Qigong en meditatie

Voor iedereen die behoefte heeft aan een beetje rust in het hoofd of zijn lichaam op een zachte manier wil openen en bewegen.

Voor degenen die de zachte kant van Tai Chi Chuan willen verkennen, hun lijf willen leren kennen, openen, versoepelen en versterken.

Qigong of Chi Kung (het is maar net welke spelling je wilt gebruiken) streeft naar harmonie tussen lichaam en geest en gebruikt daar ademhaling en bewegingen voor. Dit doen we op een zachte, ontspannen manier en de beste manier om het te leren kennen, is om een keertje mee te trainen


Qigong lessen

Qigong is meditatie in beweging en streeft naar harmonie tussen lichaam en geest. Qigong of Chi Kung (het is maar net welke spelling je wilt gebruiken) is vooral naar binnen gericht en geschikt voor iedereen die behoefte heeft aan rust, eenvoud en regelmaat en het lichaam op een zachte manier wil bewegen. Dit doen we op een ontspannen manier waarbij we werken bewegingen die op aandachtige, vloeiende, ontspannen wijze staand worden uitgevoerd.

Door het jaar heen werken we met verschillende sets Qigong bewegingen zodat de lessen lekker afwisselend blijven. Zo komen oa de Ba Duan Jin, qigong met een korte stok en qigong met een lange stok voorbij. Doordat lichaam en geest samenvallen in al deze vormen samenvallen treedt de ontspanningsrespons steeds makkelijker en sneller in werking. Zo stimuleer je al bewegend het zelf herstellend vermogen van je lichaam. Daarnaast zullen we iedere les beginnen of eindigen met een meditatieoefening of een stukje Zhan Zhuang (staan).

Maandagochtend

Qigong lange stok

Komende tijd gaan we lekker de vennen op met de lange stok. We gaan ons richten op een Qigong set met de prachtige naam ‘Life sustaining way of the heart’. Een qigong set die je mobiliteit gaat aanspreken, maar die je gelukkig ook weer helemaal op je eigen niveau mag afstemmen en beoefenen. Dat betekent wederom dat ik wellicht in een spreekwoordelijke knoop lig, maar jij dat natuurlijk niet hoeft te doen.
Daarnaast zullen we iedere les beginnen of eindigen met een meditatie oefening of een stukje Zhan Zhuang

Dinsdagavond

Qigong en Meditatie

Komende periode gaan we de dinsdagavond afsluiten met een ontspannen qigong en meditatie uur.
Verschillende korte qigong oefeningen zullen voorbij komen om ons hoofd en lijf te ontspannen en ze wat meer tot elkaar te brengen.
We gaan bezig met Zhan Zhuang, staan-oefeningen, wederom om body en mind bij elkaar te brengen.
En er zullen korte (embodied) meditaties voorbij komen, ook weer om terug te komen bij onszelf.


Spelregels

Dag:MaandagochtendDinsdagavond
Tijd:09:15 – 10:15u.20:15 – 21:15u.
Locatie:de Hatertse Vennen (adres), bij slecht weer wijken we mogelijk uit naar het Embodiment Centrum.het Embodiment Centrum
Kosten en inschrijven:
Middels de lespakketten
Middels de lespakketten