Pushing Hands

Of ik mijn ruimte beschikbaar wilde stellen om een middagje te pushen en te spelen, zodat de pushing hands scheidsrechters in Nederland een mogelijkheid hebben om te studeren? Dat was natuurlijk een vraag waar ik niet heel lang over na hoefde te denken. Op mijn wedervraag of ze dan ook les gaan geven en meer de diepte in kunnen gaan dan alleen vrij pushen, kreeg ik ook al een positief antwoord. En daarmee was de middag eigenlijk al gevuld.

Samen met Erik en enkele scheidsrechters verzorg ik zondag 12 september een workshop Pushing Hands.
We gaan vanuit het zachte pushen kijken naar de link met de handvormen en de onderliggende Tai Chi Chuan principes. Om vervolgens te kijken naar verschillende applicaties en de link naar het pushen. En omdat het ook een vorm van scheidsrechterstraining is, gaan we uiteraard kijken naar het pushen tijdens wedstrijden. Welke regels gelden er in Nederland, het buitenland en wat is ontwikkeling van de regels.

Kortom, het wordt een hele middag spelen, pushen en leren onder het uiterst bekwame toeziend oog van enkele Push Hands scheidsrechters en mijn goede vriend Erik Dreijer.

Praktische opmerkingen

We zitten op dit moment in de unieke situatie dat we te maken hebben met een wereldwijde pandemie en de gevolgen die dit heeft voor ons als samenleving. Dit betekent onder andere:

  • dat je door je in te schrijven voor de zomercursus je automatisch akkoord gaat met de afspraken en voorzorgsmaatregelen rondom Covid-19. En zoals we allemaal weten zijn deze aan verandering onderhevig.
  • De huidige afspraken zijn hier terug te vinden: Corona maatregelen en afspraken

Inschrijven

Datum: Zondag 12 september
Lestijden: 13:00 – 17:00u.
Locatie: De Broedplaats in Wijchen
Kosten: €40,-
Aanmelden: De workshop is al gegeven.

*Corona-maatregelen en afspraken

**Toestemmingsverklaring foto- en videomateriaal