Tai Chi Chuan Lichtzwaard

Stel je voor. Een mooie winter namiddag. Een selecte groep mensen waar jij bij behoort, heeft zojuist een middag met zwaarden gespeeld en zijn meer serieus een honderd jaar oude sabelvorm gaan kijken. Serieus studiewerk, sportieve frustratie en speelse technieken hebben elkaar deze middag afgewisseld en nu de zon langzaam ondergaat komt het mooiste deel…. de sabels gaan aan! Ze geven letterlijk licht en verlichten de bewegingen die je maakt. De workshop gaat zo nog een stapje verder.

Kon je het voor je zien? En wil je het ervaren? Dat kan! In het eerste weekend van januari van dit jaar hebben we de eerste workshop Tai Chi Lichtzwaard gegeven en hopen daar dit jaar nog een vervolg aan te geven. Tijdens de workshop stappen we soms qua achtergrond diep de geschiedenis in om vervolgens ver de toekomst in te duiken en dezelfde technieken te met een lichtzwaard te beoefenen alsof je op een filmset staat. Naast het korte praktische van de sabelvorm wijken we ook uit naar mooie, sierlijke, bewegingen uit de wushu en het jongleren met stokken.

Wil jij de grenzen van je eigen Tai Chi verkennen, je motoriek, concentratie, focus, hand-oog-coördinatie, reflexen, tweehandigheid, gevoel voor ritme en timing op een andere manier trainen en bekijken? Wil je kennismaken met een tweehandige sabelvorm? Vind je het leuk om met een partner verschillende technieken te oefenen en elkaar ‘te lijf te gaan’? En wil je gewoon graag met een lichtzwaard spelen en een middag plezier hebben? Voel je dan vooral welkom en laat weten of je erbij bent.

Hieronder de sfeerimpressie en foto’s van de workshop van afgelopen januari.