Zomercursus 2021

Tai Chi Chuan Stok Zomerweek 2021

16 t/m 20 augustus 2021

Vijf zomeravonden lang gaan we weer aan de slag met de lange stok.
‘Flow’, ‘Form’ en ‘Function’.

Een continue afwisseling tussen spelen, ontdekken en leren. Technieken en principes die onderzocht gaan worden, alleen, maar maar zeker ook in partnerwerk.

Tai Chi Chuan is meer dan alleen het lopen van een vorm. Alle (prachtige) bewegingen omvatten verschillende technieken, principes en toepassingen. Leren je je eigen lijf te gebruiken, verkennen en ontdekken. Ze zorgen voor mentale en fysieke uitdagingen en maken dat je langzaam maar zeker groeit en vooruitgaat. Zet alle technieken achter elkaar, bouw dit op een fundament van principes en je hebt een vorm die je kunt lopen om dit alles individueel te trainen.

Dit jaar draaien trekken we het uit elkaar. We gaan aan de slag met technieken en principes waaruit de vorm is opgebouwd. Trainen dit individueel en met anderen op verschillende manieren.

We zullen kijken naar verbanden tusssen ‘Flow’, ‘Form’ en ‘Function’.

  • Flow ziet er mooi uit heeft dit ook als uitgangspunt, maar…..
  • Form gaat over je techniek, wat gebeurt er aan de binnen- en buitenkant van je lijf.
  • Function, heeft te maken met de toepassing, partnerwerk, en (zelf)onderzoek.

We gaan dus ook aan de slag met partnerwerk zodat we de toepassingen van de technieken kunnen trainen en omdat partnerwerk een totaal nieuwe laag over je training heen legt. Gelukkig werken we met de lange stok en kunnen op die manier de 1,5 meter afstand goed bewaren.

Vorig jaar heb ik heel bewust de oefeningen aangepast om de 1,5 meter ruim te kunnen waarborgen. Op dit moment is de situatie zo, dat we weer contact met elkaar mogen hebben tijdens het sporten. Tai Chi Chuan is immers een contactsport. Mijn insteek is dan ook, om in ieder geval voor een deel van de oefeningen, de afstand weer te verkleinen en mogelijk het fysieke contact weer terug te brengen in de oefeningen.

Heb je hier vragen over, wees niet verlegen om hier vragen over te stellen en contact met me op te nemen.

De zomerweek voor iedereen toegankelijk. Bekend of onbekend, ervaren of onervaren. We bouwen voort op de onderwerpen die we afgelopen jaren hebben behandeld, maar mede omdat we de ‘vorm’ van de stokvorm loslaten is het ook geschikt voor mensen die nog nooit een stok vast hebben gehouden.

Het is mogelijk om slechts enkele dagen mee te trainen en niet de gehele week. Houd er dan wel rekening mee dat er een opbouw gedurende de week is en je dan dus mogelijk ook dingen zult missen.

Uiteraard wil ik niemand de sfeerimpressie van vorig jaar onthouden:

Praktische opmerkingen

We zitten op dit moment in de unieke situatie dat we te maken hebben met een wereldwijde pandemie en de gevolgen die dit heeft voor ons als samenleving. Dit betekent onder andere:

  • dat de workshops buiten op het schoolplein van de Broedplaats plaats zullen vinden.
  • dat iedereen waar mogelijk hetzij zijn eigen stok gebruikt, hetzij een vaste stok van TCCW. Deze laatste dient dan wel aan het einde van de avond schoongemaakt te worden.
  • dat je door je in te schrijven voor de zomercursus je automatisch akkoord gaat met de afspraken en voorzorgsmaatregelen rondom Covid-19. En zoals we allemaal weten zijn deze aan verandering onderhevig. Deze afspraken zijn hier terug te vinden:
    Corona maatregelen en afspraken

Inschrijven

Datum: Maandag 16 t/m vrijdag 20 augustus 2021
Lestijden: 19:00 – 21:00u. (houd rekening met een beetje uitloop)
Locatie: De Broedplaats in Wijchen
Kosten: €125,– voor de gehele week. €30,- voor een losse dag. Stokken à €25,– evt. los verkrijgbaar.
Aanmelden:  Inmiddels is de zomerweek afgerond en kijken we terug op een zeer geslaagde week.