Tai Chi Chuan Stokvorm

Zondag 22 mei

De stokvorm is een beweeglijke vorm. Het is een lang wapen, geeft gewicht, reikwijdte en momentum aan je bewegingen en leert je centreren. En zo heeft ieder wapen zijn eigen karakteristieke eigenschappen, bewegingen en toepassingen, waarbij het wapen uiteindelijk als een verlengstuk van het lichaam wordt. Daarnaast geeft het werken met een wapen verfijning en verdieping aan het lopen van de handvorm. Tijdens de Chi Kung oefeningen is de stok een aangenaam hulpmiddel en bij de applicatie-training leert het wapen je o.a. timing, positionering, vertrouwen en plezier hebben in je bewegingen en de samenwerking met een partner.

Inmiddels mag ik stellen dat de Zomercursus Tai Chi Chuan Stok een traditie is geworden, die ook dit jaar weer plaats zal vinden. Maar omdat tijdens die week de aandacht hoofdzakelijk ligt op applicatietraining, vorm & functie, en werken met principes, kwam er de vraag op om weer een ‘klassieke’ vorm workshop te geven.
Uiteraard wil ik graag aan de vraag voldoen en bied ik dus bij deze een dag aan die volledig in het teken staat van de stokvorm, bestaande uit 4 delen met in totaal 24 bewegingen.

We gaan dus een dag lang werken aan de stokvorm, waarbij de nadruk zal liggen op het aanleren van de vorm. Uiteraard zullen er ook wat partner oefeningen voorbij gaan komen om bepaalde technieken uit te leggen en te verduidelijken. Maar het zwaartepunt zal liggen bij het individueel aanleren van de vorm.

En om een idee te geven van een workshop met een stok, hieronder de sfeerimpressie van afgelopen zomer:

Inschrijven

Datum:Zondag 22 mei 2022
Lestijden:10:00 – 16:30u.
Locatie:De Broedplaats in Wijchen.
Houd er rekening mee, dat we bij mooi weer lekker buiten op het plein aan de slag gaan.
Kosten:€95,- (€75,- voor TCCW-leden).
Inclusief koffie & thee.
Stokken à €30,– evt. los verkrijgbaar.
Aanmelden:Inschrijven kan vanaf nu, middels het aanmeldformulier hieronder.
Inschrijving(vereist)

Eigen risico(vereist)

Gedragscode en afspraken*(vereist)

Deze graag invullen als je dat dit jaar nog niet gedaan hebt:

Toestemming foto- en videomateriaal voor 2022**

Toekomstige workshops en activiteiten

* Gedragscode en afspraken

** Toestemmingsverklaring foto- en videomateriaal