7 Star Praying Mantis

Vandaag een kleine documentaire over een interne stijl van kungfu, waarvan ik zelf het bestaan niet wist. Ik was alleen bekend met de drie grote stijlen Xingyi, Bagua en Tai Chi. Maar in deze documentaire wordt er een interne stijl van Praying Mantis Kungfu uitgelicht; en is alleen daarom al het kijken waard.
Daarnaast is het erg leuk om te zien waar de overlap met Tai Chi ligt, of lijkt te liggen. Verder ben ik natuurlijk altijd gelukkig met een documentaire die de interne stijlen in beeld brengt.

Ik ben benieuwd wat jullie opvalt of bij blijft staan

2 reacties

  1. ik had hem al gezien Mark hele mooie film waarin veel link licht met tai chi, mooi die grote vormen die hij maakt .

    1. Dankje, dat vond ik dus ook. Als je dit mooi vindt, mag je nog even wachten op een kleine verrassing. Over een paar weken komt er een hele mooie docu over een White Crane school voorbij. Als ze ooit Tai Chi op die manier in beeld kunnen brengen. Zou ik graag aan meewerken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.