Competitie lang geleden

De opname is een jaar voordat ik met Tai Chi begon gemaakt. In beeld Daniël Grölle en Luis Molera, ik gok een jaar of drie voordat ik mijn eerste workshops bij hen volgde. Bij Luis heb ik nog jaren mogen trainen.
Bijzonder, dat ik juist deze opname een week voor de competitie van morgen mag vinden. Niet alleen de Push Hands regels zijn de afgelopen 17 jaar veranderd, ook mijn Tai Chi wereld is veranderd. Sterker nog, mijn hele Tai Chi wereld heeft zich pas na deze opname gevormd.
Niet dat ik nu een melancholisch verhaal op ga schrijven en mooie en minder mooie herinneringen op ga halen. Wel dat ik morgen weer mee ga doen met de competitie. Met hele andere leerdoelen en beweegredenen dan twee jaar geleden, of tien jaar geleden. Maar wel met de lessen van en herinneringen aan mijn docenten in mijn achterhoofd en de wetenschap dat ik nu op de plek mag staan waar ook zij eens stonden en staan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.