The thin line that defines

Hieronder een korte film die de korte vraag stelt: “Waar ligt de grens tussen ‘Martial’ en ‘Art’?”

Wat beoefen jij als je je Tai Chi oefent? Het martiale of de kunst?
Waar ligt voor jou de lijn? Waarom beoefen je Tai Chi? Wat streef je na? Wat hoop je te ontwikkelen? Wat hoop je te leren? Het martiale of de kunst?

Ik ben vreselijk benieuwd naar je antwoord.

1 reactie

  1. Wederom een mooie filmpje. Tevens verrassend om een stukje te zien van de opbouw van de vorm die we vanaf september hebben geoefend en voor een deel eigen gemaakt. En ja, wat is belangrijk material or art? Dit is niet eenvoudig te beantwoorden, maar wellicht is dat ook niet de essentie van alle beelden. Persoonlijk denk ik, door deze beelden en de tekst in mezelf op te nemen, er door aan het denken wordt gezet. En hierdoor de relatie met een voor mij passend antwoord hoe ying en Yang mijn huidige leefstijl in balans kunnen gaan houden. Dit vanuit de positie onbewust onbekwaam naar bewust bekwaam. Voor mij is het wel duidelijk dat de hardere en snelle vorm van material arts niet zo bij mij passen (leeftijd!). Maar de meer rustige wijze om met m’n lichaam bezig te zijn ervaar ik als heel prettig. Wat naar mijn idee ook van invloed en betekenis is, is het culturele aspect gezien vanuit de Oosterse landen. Dit is niet te evenaren, maar dat is ook niet mijn ambitie. De ambitie ligt meer op hoe krijg ik Tai chi meer en meer in mijn dagelijkse leven ingepast, zoals ik dit met bijvoorbeeld hardlopen doe. Het is denk ik iets wat op geleidende schaal moet groeien. Ik hoop dat ik hier nog heel veel jaren aan kan werken.

    Tot zover.

    Groet,
    Theo

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.