Aankondiging Wereld Tai Chi Dag 2016

Eind volgende maand is het weer Wereld Tai Chi Dag!
Om precies te zijn, zaterdag 30 april, en tot mijn grote genoegen mag ik weer een bijdrage leveren aan het festival dat ieder jaar georganiseerd wordt door mijn docente Judith van Drooge.

Wereld Tai Chi Dag 2016 in Zwolle, zal ook dit jaar weer in park De Weezenlande gehouden worden. Details zijn te vinden op wereldtaichidag.nl, en zullen de komende weken verder uitgewerkt worden. Zet de datum in ieder geval alvast in je agenda, want het is al jaren een ontzettend aangename Tai Chi dag.

Wat ik mag doen?
In de workshopbeschrijving staat het volgende:

Ba Duan Jin
De eerste beschrijvingen van de Ba Duan Jin gaan tot 2000 jaar geleden. Gelukkig leven wij in het hier en nu, maar gaan we wel aan de slag met deze bewegingen. Een half uurtje kennismaken met deze aangename Chi Kung vorm, waarin we gaan werken met ons lijf, ademhaling en intentie.

Tai Chi Stok
De stokvorm is een beweeglijke vorm. Het is een lang wapen, geeft gewicht, reikwijdte en momentum aan je bewegingen en leert je centreren.
Tijdens Chi Kung oefeningen is de stok een aangenaam hulpmiddel.
Bij de applicatie-training leert het wapen je o.a. timing, positionering, vertrouwen en plezier hebben in je bewegingen en de samenwerking met een partner.
We gaan deze workshop kennismaken met dit geweldige wapen.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.