Peng, the elastic power

Een tijdje geleden kwam ik een prachtig artikel tegen over ‘Peng’, geschreven door Martin Boedicker. Persoonlijk vind ik het één van de mooiste technieken / energieën die we bij Tai Chi beoefenen. Maar ook eentje die erg moeilijk is om te doorgronden. Gelukkig ben ik de tachtig nog niet gepasseerd en heb ik dus nog voldoende tijd om me deze beweging meester te maken.

Het artikel is hier te vinden: “Peng, the elastic power”.

Uiteraard wil ik je een klein filmpje met daarin een voorbeeld van Peng niet onthouden, dus bij deze een demonstratie door Cheng Man Ching:

Ik ben benieuwd waar je de techniek allemaal hebt gevonden.

2 reacties

    1. Hij lijkt heel erg te wortelen in één been waardoor hij de ander kan loslaten. Of hij staat gewoon instabiel, oei……

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.