Persbericht Wereld Tai Chi Dag Zwolle

De Wereld Tai Chi Dag: ‘Laat mensen stromen’.

Op zaterdag 26 april is Park de Weezenlanden Zwolle voor de twaalfde keer het toneel van de Wereld Tai Chi Dag. Op de laatste zaterdag van april komen mensen op verschillende plekken in de wereld samen om een golf van positieve energie in beweging te brengen. Wereldwijd beoefenen meer dan zestig miljoen mensen een vorm van de Chinese bewegingskunst Tai Chi.
Jaarlijks trekt De Wereld Tai Chi Dag in Zwolle rond de 750 mensen. Het thema van de ‘Global Tai Chi Wave 2014 is: ‘Laat mensen stromen’.

Tijdens het evenement in Zwolle worden belangstellenden uitgenodigd gratis kennis te maken met de Chinese bewegingskunst. Vanaf tien uur zijn er demonstraties van verschillende Tai Chi vormen zoals, Tai Chi Chuan, Tai Chi Boksen, Tai Chi Wapens (zwaard, stok, waaier), Chi Kung vormen en Pushing Hands. Deze worden afgewisseld met workshops waarin jong en oud de verschillende Tai Chi-vormen zelf kunnen uitproberen. Ook is er een markt waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, bij een kopje thee of een spelletje Go en waar je je lekker kunt laten masseren. Speciaal voor kinderen is er een labyrint en kun je sumoworstelen.

Het alternatieve ‘Laat mensen stromen’ Pushing Hands wedstrijd start om 13 uur!
Tai Chi is zowel een fysieke als een mentale training. De Chinese bewegingskunst/sport is goed voor je gezondheid en zelfontwikkeling, maar kan ook als zelfverdediging worden gebruikt. Doel tijdens het evenement ‘Laat mensen stromen’ is niet om Tai Chi-oefeningen ‘goed’ te doen, maar om volgens aloude Chinese principes met aandacht en vanuit je eigen mogelijkheden te bewegen.

De wereld Tai Chi dag wordt gedragen door vele enthousiaste vrijwilligers en is een initiatief van sabel wereldkampioene en Inner Touch Tai Chi-schoolhoudster, Judith van Drooge. Tevens voorzitter van de Stichting Gunga Din de Waterdrager en bestuurslid van Tai Chi Nederland (STN).
Voor meer informatie: bezoek www.wereldtaichidag.nl en like us op
https://www.facebook.com/WereldTaiChiDag

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.