1000 hours of standing Zhan Zhuang

Job Koesoemobroto wist mij vorige week even te ‘prikken’ met zijn uitdaging om de komende 1000 uur Zhan Zhuang-training bij te houden.
In het verleden heb ik er al menig uurtje in geïnvesteerd, maar ik moet toegeven dat dit de laatste tijd toch vele malen minder is geworden.
Wel complimenten naar mijn beginnersgroep, die hebben vorige week onverwacht 12 minuten ‘gestaan’. Ik schrok er zelf van hoe natuurlijk het de groep afging en het maakte ook dat ik deze training weer wat extra aandacht wil geven.

Voor iedereen die nog terugschrikt van de gedachte om iedere dag bijna een half uur te gaan staan totdat de 1000 uur bereikt is, heb ik een klein trainingsschema gemaakt.
We beginnen heel rustig, bouwen het langzaam op en werken in 30 dagen naar de 30 minuten toe.
Ook doen we nog niets bijzonders met de armen, ga gewoon lekker in de Wuji-houding staan, zet een wekkertje en sluit je ogen. Mocht je je halverwege toch gaan vervelen of afgeleid raken, houd je armen dan een tijdje voor je alsof je een boom omhelst.
Print het schema, dat hieronder te downloaden is, uit en vink iedere dag na je training af. Vandaag is net zo’n goede dag om te beginnen als morgen, dus bij deze daag ik je uit om komende 30 dagen vol te maken.
[ddownload id=”1826″]

Het beklimmen van een berg begint met de eerste stap. De eerste 3 min. van vandaag kunnen een begin vormen van de eerste 1000 uur. En als je de maand volmaakt heb je er in ieder geval de eerste 1181 minuten opzitten.

 

1 reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.