Recept pompoensoep

Op veler verzoek, hieronder het recept voor de soep van afgelopen zaterdag.
Helaas voor de perfectionisten, de maatbeker-fanatiekelingen en hoeveelheid-fetisjisten, maak ik mijn soepen meestal op gevoel en met een beetje liefde.

Voor de grote pan van afgelopen zaterdag:

Ingrediënten:

  • Zo’n oranje ronde pompoen
  • Een flespompoen
  • Grote zoete aardappel (lichte binnenkant)
  • Een paar paprika’s
  • Een paar rode uien
  • Rode peper
  • Twee blikken tomatenblokjes
  • Curry-pasta

Receptuur:

  • Pompoenen ontdoen van zaad en schil, in blokken snijden en in een bakblik.
  • Idem met de zoete aardappel.
  • Olie, zout, peper over de pompoenen en in de oven, standje 180 graden, totdat ze zacht zijn en een eerste randje krijgen.
  • In de tussentijd de uien in grove stukken snijden en fruiten.
  • Paprika’s in grove stukken mee in de pan.
  • Rood pepertje in stukjes erbij en mee fruiten.
  • Dan het bakblik in de pan legen, tomatenblokjes erbij en een goede schep van de currypasta.
  • Ongeveer 2 liter groentebouillon erbij en een 20 minuutjes laten pruttelen.
  • Staafmixer erin en alles mooi zalvig  pureren.
  • Op smaak brengen met kruiden waar nodig en naar smaak en believen.

Eet smakelijk!

 

 

Geef een reactie