Recept pompoensoep

Op veler verzoek, hieronder het recept voor de soep van afgelopen zaterdag.
Helaas voor de perfectionisten, de maatbeker-fanatiekelingen en hoeveelheid-fetisjisten, maak ik mijn soepen meestal op gevoel en met een beetje liefde.

Voor de grote pan van afgelopen zaterdag:

Ingrediënten:

  • Zo’n oranje ronde pompoen
  • Een flespompoen
  • Grote zoete aardappel (lichte binnenkant)
  • Een paar paprika’s
  • Een paar rode uien
  • Rode peper
  • Twee blikken tomatenblokjes
  • Curry-pasta

Receptuur:

  • Pompoenen ontdoen van zaad en schil, in blokken snijden en in een bakblik.
  • Idem met de zoete aardappel.
  • Olie, zout, peper over de pompoenen en in de oven, standje 180 graden, totdat ze zacht zijn en een eerste randje krijgen.
  • In de tussentijd de uien in grove stukken snijden en fruiten.
  • Paprika’s in grove stukken mee in de pan.
  • Rood pepertje in stukjes erbij en mee fruiten.
  • Dan het bakblik in de pan legen, tomatenblokjes erbij en een goede schep van de currypasta.
  • Ongeveer 2 liter groentebouillon erbij en een 20 minuutjes laten pruttelen.
  • Staafmixer erin en alles mooi zalvig  pureren.
  • Op smaak brengen met kruiden waar nodig en naar smaak en believen.

Eet smakelijk!

 

 

Reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.