Op veler verzoek, hieronder het recept voor de soep van afgelopen zaterdag.
Helaas voor de perfectionisten, de maatbeker-fanatiekelingen en hoeveelheid-fetisjisten, maak ik mijn soepen meestal op gevoel en met een beetje liefde.
Voor de grote pan van afgelopen zaterdag:
Ingrediënten:
- Zo’n oranje ronde pompoen
- Een flespompoen
- Grote zoete aardappel (lichte binnenkant)
- Een paar paprika’s
- Een paar rode uien
- Rode peper
- Twee blikken tomatenblokjes
- Curry-pasta
Receptuur:
- Pompoenen ontdoen van zaad en schil, in blokken snijden en in een bakblik.
- Idem met de zoete aardappel.
- Olie, zout, peper over de pompoenen en in de oven, standje 180 graden, totdat ze zacht zijn en een eerste randje krijgen.
- In de tussentijd de uien in grove stukken snijden en fruiten.
- Paprika’s in grove stukken mee in de pan.
- Rood pepertje in stukjes erbij en mee fruiten.
- Dan het bakblik in de pan legen, tomatenblokjes erbij en een goede schep van de currypasta.
- Ongeveer 2 liter groentebouillon erbij en een 20 minuutjes laten pruttelen.
- Staafmixer erin en alles mooi zalvig pureren.
- Op smaak brengen met kruiden waar nodig en naar smaak en believen.
Eet smakelijk!