Zomercursus

Komende zomer mag ik een zomerweek organiseren op 600km van huis. We zijn dan te gast op het prachtige Centre Lothlorien in Foulain Frankrijk.

Van maandag 30 juli t/m  vrijdag 3 augustus verzorg ik vijf zomerochtenden met Tai Chi.

Een kans voor eenieder die graag kennis maakt met Tai Chi, dit op een laagdrempelige manier te ervaren. Een kans voor de ervaren Tai Chi speler om zijn/haar kennis te verbreden en te verdiepen. En dit alles op een geweldige locatie en omgeving.

We zullen iedere ochtend starten met Chi Kung, een aangename zachte manier om het lijf wakker te maken, te openen en te ontspannen. Om daarna de overstap te maken naar onder andere partneroefeningen, waarbij we ervaren wat het contact doet met jouw en de ander. Ook werken we met verschillende wapens zoals een waaier, en korte of lange stok. Om te ontdekken wat de verschillende kenmerken en eigenschappen van het wapen zijn en wat dat voor een invloed heeft op je eigen lijf en bewegen.

Tai Chi is volgens mij veel meer dan het aanleren van een vorm, het ontspannen van je lichaam, of het tot rust brengen van je geest. Deze week zal dan ook niet bestaan uit het aanleren van een ‘vorm’, maar veel meer uit het kennismaken met een aantal facetten van Tai Chi.
En voor de gevorderde Tai Chi speler gaan we de verdieping zoeken in het hanteren van één of meerdere wapens, en dan met name kijken naar de verschillende eigenschappen en kenmerken van dat wapen en hoe deze eigenschappen je eigen Tai Chi kunnen helpen en verdiepen.

Hieronder een impressie van mijn lessen:

Voor iedereen die graag wat duidelijkheid in het programma wil hebben, dit is de voorlopige opzet:

Dag 1, staat in het teken van de hand(vorm).
Dag 2, gaan we werken met de lange stok.
Dag 3, spelen met waaier en wellicht dolk.
Dag 4, stappen we over naar de korte stok.
Dag 5, komen alle voorgaande dagen samen.

We starten iedere dag (om 10 uur) uiteraard met een aangename warming-up en laten we dit een Chi Kung vorm noemen.

Na de warming-up, maken we kort kennis met het onderwerp van de dag en rond 11 uur zal dan de koffie-en-thee-bel over het terrein heen luiden, waarmee we uitgenodigd worden voor een korte pauze.

Als de pauze voorbij is gaan we de diepte in. Hetzij allleen, hetzij in tweetallen.

En rond 1 uur, als de bel voor de lunch luidt zullen we afsluiten.

Wil je weten hoe de stok of waaier lessen eruit kunnen zien of oefeningen op het ijs, bekijk dan hier hoe onze buitenlessen eruit zien. De insteek is namelijk om komende zomer eenzelfde gevoel en manier van lesgeven neer te zetten:

Aanmelden voor deze zomerweek in Frankrijk mag via de site van Centre Lothlorien.

De knop hieronder geeft een directe link:

 

 

 

 

 

Zomerweken die we in het verleden hebben gegeven, zijn hieronder voor u terug te lezen.