North Sea Tai Chi Festival

Op 15, 16 en 17 augustus werd er wederom het North Sea Tai Chi Festival georganiseerd. Hier was ik de afgelopen jaren al meerdere keren een dag te gast geweest, maar dit jaar kon ik er eindelijk alle dagen bij zijn. De korte samenvattting zou zijn: “Ga er allemaal een keertje heen!”

De opzet is eenvoudig:
’s Ochtends twee workshoprondes met telkens keuze uit drie pracht workshops van geweldige docenten, gevolgd door een uitstekende warme lunch. ’s Middags wederom een workshopronde, ditmaal keuze uit twee workshops en de rest van de middag vrij pushen, trainen, uitwisselen van ervaringen en bijkletsen.

Voor mij betekende dit drie dagen lang rustig wakker worden, ontbijten en onder het genot van een kopje thee, het gefluit van een vogeltje de camping tot leven zien komen. Om half tien starten met een workshop van Rob en Erich Völke met als thema ‘Yielden, pushen en pullen’. Een erg mooie zachte workshop van twee geweldige docenten, waarbij ik zelden iemand de Klassieken zo duidelijk (in het Nederlands) heb horen uitleggen en vertalen naar een beweging en oefeningen.
Na een halfuurtje pauze door naar een workshop van Judith van Drooge, van wie ik een nieuwe waaiervorm heb mogen leren. Mijn cursisten weten al dat ik Judith een geweldige docente vind, bij wie ik al jaren met veel genoegen en plezier lessen en workshops mag volgen.
De middagmaaltijden waren uitstend en werden voor mij gevolgd door een workshop van de heren van Jian Fa Nederland, met als onderwerp de Miao Dao, een tweehandig sabel.
IMG_1004De workshop betekende drie dagen lol en een ‘oversized’ sabel waarbij we tussen het aanleren van een vorm elkaar te lijf mochten gaan en ongenadig door de heren werden afgestraft op het moment dat we een beweging niet juist uitvoerden. Dit alles met veel enthousiasme en liefde gebracht en een enkele blauwe plek.
De workshops verliepen voor mij dus onverwacht van klein en zacht naar groot en (relatief) hard, van yin naar yang. Om uiteindelijk de rest van de middag heerlijk te mogen pushen en bijkletsen met allemaal vreselijk lieve mensen.
Wat ook weer naadloos overliep in de avond, waarbij men of op de camping zelf zijn eten kookte of uit eten ging op de camping naast het festivalterrein. En in de loop van de avond men elkaar weer vond voor een tent voor een goed gesprek en een mooi einde van de dag.

Vanaf deze plek nogmaals dank aan de organisatie, de docenten en alle lieve geweldige mensen die ik heb mogen ontmoeten voor een fantastisch festival! Het is een aanrader voor iedereen.

Hieronder nog een kleine sfeerimpressie van het festival.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.